Slide 1
ARRANGEREN
Image is not available
Image is not available
Slide 1
ARRANGEREN
Image is not available
Image is not available

Arrangeren

Sinds het project Vreemdgaan in 2003 van het Charivari trio en de Guus Tangelder Bigband arrangeer ik voor uiteenlopende bezettingen. Vreemdgaan resulteerde in een bewerking van Zvonija Zvonija van de Bosnische zangeres Ljiljana Buttler; die we hebben opgenomen op de cd Una Noche in 2004. Daarna speelden het Charivari trio en de GTBB jarenlang samen tijdens de Sintprovisaties; daarbij kregen liedjes als O kom er eens kijken, Zachtjes gaan de paardevoetjes, Jongens heb je ’t al vernomen en Mijn zusje kreeg van Sinterklaas kregen een heel nieuw jasje.

Naast het maken van bewerkingen en nieuwe muziek voor het Charivari trio heb ik gearrangeerd voor ensemble Judique, voor De Dag van de Muziek, en voor diverse projecten van Het Gelders Orkest met muziekschoolensembles en gasten als Roby Lakatos en Carel Kraaijenhof.

Related Articles

guusZvonija zvonija// compositie Liljana Buttler// arrangement Anneke Frankenberg

Voor het project Una Noche van het Charivari trio & de Guus Tangelder Bigband heb ik een arrangement gemaakt voor deze combi van een nummer van de Bosnische zangeres Liljana Buttler.

LUISTER

muziekDe muziek die geef je door// compositie Mike del Ferro// arrangement Anneke Frankenberg

Voor de lancering van de Nationale dag van de Muziek in maart 2017 is er een lied geschreven door Mike del Ferro met de titel ‘De muziek die geef je door’, en dat lied is heel divers bewerkt: o.a. voor tango-orkest, salsaband, Turks orkest en dus ook door mij voor strijkkwartet. Uitvoerenden zijn Vera van der Bie en Anneke Frankenberg (viool), IsabellaPetersen (altviool) en Jan-Willem Troost (cello).

LUISTER

zapantofiZapantófi// compositie & arrangement Anneke Frankenberg

Zapantófi is een Roemeense variatie op het Hollandse Sinterklaasliedje ‘O kom er eens kijken’, gespeeld door het Charivari trio.

LUISTER

charivariDág Madar – Hora Sentimental  // compositie Anneke Frankenberg
Larga las Penas // Compositie & lyrics A.Soifer & M. Romero // arrangement Anneke Frankenberg

In 1998 heeft het Charivari trio een eerste cd opgenomen voor het label Channel Classics. Het titel nummer ‘Hora Sentimental’ is het middelste deel van een suite die ik gemaakt en gearrangeerd heb.

LUISTER